donderdag 2 juni 2011

Zeeroofdieren
Er wordt niet speciaal over gepraat, maar als jij een zeehond in de dierentuin ziet ben je toch echt in de beurt van een zeeroofdier. Het zeeroofdier eet natuurlijk vis. Allerlei verschillende natuurlijk.
Maar, je vraagt je vast af wat voor waterroofdieren er nou allemaal zijn. Dit zijn er een paar:
Zeehond,
Walvis,
 de rob
dolfijn
en de haai
Dat zijn er een paar bekende van de honderden waterroofdieren. Ze leven allemaal in verschillende gebieden.
De zeeroofdieren zijn natuurlijk dieren die in het water leven, maar de dieren leven niet alleen in het water. De zeehond en de rob doen ook dingen op het land. Bijv. De jongen worden op het land geboren en de zeehonden en de robben liggen meestal ook lekker te zonnen op het strand of op een rots.
Maar, er zijn natuurlijk ook zeeroofdieren die altijd in het water zijn. Neem de dolfijn. Een echt waterroofdier. Hij jaagt op vis en krijgt haar jongen in de zee. De dolfijn moet wel steeds naar boven komen om te ademen
Een ander waterroofdier is de haai. Deze is de meest gekende waterroofdier. Maar, dit waterroofdier eet niet alleen maar vis. Ook zeehonden, robben en zelfs baby dolfijnen zijn een lekker hapje voor een haai.

Roofdieren in Belgiƫ
In Belgiƫ zijn ook verschillende roofdieren. Ik zal er enkele opsommen:
Vos  
Steenmarter 
boommarter
bunzing
nerts
hermelijn
wezel
ratten


Ik heb veel geleerd over de vele verschillende roofdieren die er zijn. Ik wist niet dat het zo leuk zo zijn om over roofdieren een spreekbeurt te houden.
Ik heb speciaal voor deze spreekbeurt ook een folderke gemaakt en een blog met meer informatie en foto’s van roofdieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten